Egypte wintersportkalender

De wintersportkalender geeft per maand aan in welke landen en gebieden je binnen een bepaalde maand het beste terecht kunt voor een wintersportvakantie. Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk wel dat er voldoende sneeuw ligt om te gaan skiŽn, snowboarden of langlaufen. De sneeuwcondities en temperaturen die je kunt verwachten maken een bepaalde bestemming juist wťl of niet geschikt voor een skivakantie. Op deze pagina kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn voor een wintersportvakantie in Egypte. Per maand wordt weergegeven of er mogelijkheden zijn om te skiŽn, snowboarden, langlaufen of om aan andere wintersport activiteiten te doen. Tevens wordt er aangegeven welke skigebieden er zijn en wanneer het wintersportseizoen is.

 

Voor wintersport in Egypte zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- het warme klimaat van Egypte zorgt ervoor dat er geen of onvoldoende sneeuwval voorkomt
- de temperaturen zijn in Egypte het hele jaar door te hoog
- Egypte is ongeschikt als wintersportbestemming

wintersportkalender van Egypte

maand sneeuwzekerheid kans op winters
weer
kans op extreme
kou
winter
sport
cijfer
opmerkingen
januari - - 0 -
februari - - 0 -
maart - - 0 -
april - - 0 -
mei - - 0 -
juni - - 0 -
juli - - 0 -
augustus - - 0 -
september - - 0 -
oktober - - 0 -
november - - 0 -
december - - 0 -

De informatie in deze wintersportkalender is gebaseerd op de wintersportgebieden van deze bestemming, indien deze aanwezig zijn. Mogelijk is het weerbeeld in andere delen van het land totaal anders dan wat hier weergegeven wordt. Indien een land niet geschikt is als wintersportbestemming dan wordt het gemiddelde voor het betreffende land genomen. Voor duidelijke klimaatinformatie per stad, eiland, streek of land verwijzen we graag naar www.klimaatinfo.nl, dť Nederlandse site met langjarige cijfers wat betreft temperatuur, neerslag en zonneschijn.

Het wintersportcijfer is gebaseerd op langjarige registraties wat betreft weer, sneeuwhoogtes en de mogelijkheden om daadwerkelijk in die maand aan wintersportactiviteiten zoals skiŽn, snowboarden of langlaufen te doen.

Kans op wintersweer: het aantal -symbooltjes geeft de kans op winters weer aan. Bij ťťn symbooltje is er een kleine kans, twee symbooltjes een verhoogde kans, drie symbooltjes een redelijke kans, vier symbooltjes een grote kans en vijf symbooltjes een grote kans op winterse weersomstandigheden.

bekijk andere landen wintersportkalender per maand zonkalender
voorpagina winterzonkalender over ons links

Nuttige websites:
Egypte informatie
Egypte informatie
Egypte klimaatinfo
beste maanden voor een zonvakantie in Egypte
winterzon in Egypte

Opmerking: De informatie op deze site is met zorg samengesteld op basis van klimaatgegevens, informatie van officiŽle verkeersbureaus, informatie op wintersportsites en andere externe bronnen. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden. In het geval van fouten op de website kunnen deze gemeld worden via e-mail.

 

© alle rechten voorbehouden Silver Media - cookies & privacy